Ryaskolan Sporthall
9 december 2018
16:00

Referat: Torslanda IK - Älvängens IK

På söndagen väntade möte med serieledaren Torslanda Futsal, en klubb som absolut ligger i framkant när det gäller utvecklingen av Futsal. Matchen blev precis så jämn och underhållande man misstänkt på förhand. Bägge lagen försöker spela riktig Futsal och då blir det riktigt underhållande. Vi hamnar i underläge i mitten på första halvlek då vi styr in bollen i eget mål efter en fast situation. Vi kvitterar i anfallet efter då Julia drar i väg en tåpaj som går i stolpen och i ryggen på deras keeper in i mål. Bra snack i halvtid och det kändes som vi hade lite mer att ge och i andra halvlek tar vi över lite mer trots att vi egentligen var lite få spelare. Sista tio minuterna lyckas vi trycka in två mål genom Anna och Annie D och sen håller vi tätt vilket gav oss en fin 3-1 seger på bortaplan mot serieledarna. Hela laget ska ha mycket beröm, det blir bara bättre och bättre och sakta jobbar vi mot våra mål som ligger framåt i tiden. Att se Rebecka göra riktiga futsalräddningar, vi har ett försvarsspel som är synkat och felfritt och framåt smyger vi in rotationer och lyckas ibland med mönsteranfall.
Det är över all förväntan, att det kan se så bra ut efter bara ett par månaders omstart mot riktig Futsal...